woensdag 7 juli 2010

Ardennen weekend

Weer: bewolkt, koud en regenachtig
Route: Leersum, via A2 naar Nuth, binnendoor naar Spa. Daarna stukje E25 en laatste gedeelte binnendoor naar Amonines.
Afstand: 1025 Km
Met Motormaatje naar Ardennen
Motormaatje huurde een Ducati monster 696. Deze heeft geen bagagemogelijkheden. Dus de rugzak ging bij mij achterop.
Dag 1:
Afgelopen weken was het prachtig weer geweest maar tijdens ons weekend slecht weer.
Op de heen weg al wat spetters op ons dag gekregen maar we hadden wind mee dus we beleven het grootste gedeelte van de regen voor. Onderweg GPS houder kapot waardoor ie niet meer oplaadde. De rest van het weekend alleen met kaart gereden. Best leuk, alleen te vaak stoppen.
Motormaatje ging nog door het gras vanwege een plotselinge krappe linker.

Erg leuk om binnendoor door Zuid-Limburg te rijden en door de Ardennen.

Dag 2:
Een ritje geplant naar Monschau. Helaas begin regenachtig maar uiteindelijk mooi wer in Duitsland. Heerlijke wegen naar Monschau, perfect weer en prachtig geraced vanwege de mooie wegen. Wat een toffe rit heen was dat zeg. In Monschau door stadje gelopen en ff gelunched. Daarna door en hoewel we de weg niet wilden nemen kwamen we toch uit om een mooie kronkelweg. Het was namelijk een beetje om. Waanzinnig leuk ritje bij de Ourthe waar we de 1000 bochtentoer (een klassieker) tegenkwamen. Prachtige brede hairpins de heuvels weer op. Whaaa, gaaf! Daarna begon het weer lichtjes te regenen en zijn we via de doorgaande routes naar het hotel gereden.

Dag3: jeee, weer regen.

Het mooiste gedeelte van de route door de regen gereden. Was redelijk fris: 9 graden. Jammer van het weer maar de route was erg mooi. Via: Chaudfontaine, Luik, Visé, Bilzen, Hasselt en Valkswaard weer naar de snelweg en naar huis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten